lördag 9 maj 2015

Livsstilsresan - Starka kvinnor och mäktiga män

Livsstilsresan - Starka kvinnor och mäktiga män
Christopher Ödmann
(Eget förlag)
2014
282 sidor

Författaren till den här boken brinner för sina frågor, det är det ingen tvekan om. Det lyser igenom klart och tydligt.

Frågor som handlar om tåg, om miljö, om klimat, om jämställdhet, om könskvotering, om aktier, om bolag, om filosofi. Allt avhandlas i den här boken.

Historien är kortfattat den här.

Thomas, som varit varit politiker i Sverige och numera i EU, bor sedan en tid utomlands i Frankrike med sin fru, som han nyligen gift sig med.

En dag får han ett brev att han ska åka på ett uppdrag. Och utan att ställa några större frågor åker han iväg med tåg. Och likt en James Bond möter han kontaktpersoner vid de olika stationerna, får sig till livs deras politiska uppfattning eller del av deras livshistoria tillsammans med ett kuvert och nya tågbiljetter.

Till slut träffar Thomas den mystiske XX och på hans slott så planläggs en kupp som ska driva igenom ett miljöförslag i ett stort bolag i Sverige.

Det märks att författaren har mycket han vill berätta, han är initierad och han vill så gärna dela med sig av sina tankar, sina funderingar, sina visioner och sin kunskap. Och han vill göra det tillgängligt för mig som läsare.

Men jag är ledsen. Det här är inte bra. Det är så rörigt med olika resor fram och tillbaka, personer som presenteras och frågor som lyfts om stort och smått. Den här boken håller inte måttet. Den lyfter för många frågor och spretar hit och dit.

Hur god vilja det än är i den här boken så kan jag inte rekommendera den.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar