fredag 29 maj 2015

Det opålitliga hjärtat

Det opålitliga hjärtat
DetopalitligahjartatMorgan Larsson
Piratförlaget Pocketbolaget
2014
426 sidor

Love Lööv är en man som vill ha ordning och reda. Och så väntar han på den stora tipsvinsten som han genom ett komplicerat system tror sig få.

Och plötsligt händer det… en dag ringer telefonen och han får besked om en stor vinst. Men det blir för mycket för Love som svimmar av och får ett troligt hjärtstopp och hamnar i koma.

På sjukhuset träffar han en hjärtspecialist som ser att Love har ett mycket speciellt hjärta. Hon, tillsammans med en AT-läkare, vill undersöka hjärtat vidare. Men det går ju bara om hjärtat inte sitter i Love.

Efter sjukhusvistelsen får Love stränga order om att ta det lugnt och inte på något sätt anstränga sig eller utsätta sig för stress. Men Love är deprimerad. Och istället för att lyda order börjar han utnyttja varje ledig minut till att leva livet på alla plan.

Och så inleder han ett förhållande med tre kvinnor parallellt.

Detta är upptakten till den här skruvade skrönan om Love, hans bror Bror, hans kompis Denny, läkarna och alla de andra. Men framförallt om Love och hans hjärta.

Boken hämtar inspiration från många håll känner jag. Det är lite 100-åringen, och lite "Notting hill", lite "Häxorna i Eastwick" och lite allmän feelgood. Helt OK och väldigt lättläst.

Det roligaste var nog bonuskapitlet i slutet av pocketboken där författaren "träffar" sina karaktärer och intervjuar dem inför utgåvan av pocketupplagan.

Jag kan rekommendera boken för lättsam och rolig läsning.

Morgan Larsson har också skrivit boken Radhusdisco som jag recenserade här>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar