tisdag 28 juni 2016

100 frågor om Gud och 200 svar

100 frågor om Gud och 200 svar
Mikael Mogren
Verbum förlag
111 sidor
2016

Mikael Mogren blev biskop i Västerås stift 2015. När han blev det bjöd han in människor att skicka in frågor om Gud till honom. Han fick frågor både via e-post, vanliga brev, i matkön, i kyrkan, på promenader. Kort sagt - det är många människor som har ställt frågor om Gud till biskop Mikael.

Och nu har Mikael samlat dessa i en kort bok. En bok med 100 frågor och 200 svar. Först fattade jag inte det - men det visade sig att det finns två svar till varje fråga. Först ett väldigt kort svar och sedan ett litet längre utvecklande.

Det är väldigt bra. Ibland lite roligt. Som fråga tre. "Blir man lycklig som kristen?" Och det korta svaret är "Det har jag inte märkt". Men sen utvecklar Mikael det i det lite längre svaret.

Det var en oerhört lättläst bok. När vi satt och tittade i den hemma så skojade vi om att man kunde ha den i ett quiz eller frågetävling.

Men det här är en bok att läsa rätt igenom eller att bläddra i och läsa och fundera över. Rekommenderas! Funkar säkert bra i en samtalsgrupp eller som en "isbrytare" vid någon annan samling.

2 kommentarer:

  1. Den här verkar intressant! Ska inhandlas. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Den här verkar intressant! Ska inhandlas. Tack för tipset!

    SvaraRadera