tisdag 5 november 2013

Pojken som slutade gråta

pojken som slutade gråta ninni schulmanPojken som slutade gråta
Ninni Schulman
Forum
2012
340 sidor

Magdalena Hansson jobbar på lokalredaktionen i lilla Hagfors. En kväll blir hon kallad till ett jobb när ett hus brinner ner. Detta visar sig vara det första branden av tre som sätter skräck i det lilla samhället.

Den lokala polisen gör allt för att hitta den som sätter eld på husen. Fyra personer är döda.
Vilket är sambandet? Varför är det just dessa som drabbas? Och finns det några ledtrådar?

Parallellt med jakten på pyromanen och mördaren så får vi följa Magdalenas privatliv där hon som ensamstående mamma oroar sig för sonen som ska börja ny skola. Som oroar sig hur det ska gå med sitt nya förhållande. Och som plötsligt upptäcker att hon är gravid.

Likadant får vi följa de olika poliserna. Kärleksaffärer, migrän och oro för tonårsbarn.

Är det här en bra bok? Tja, den är lättläst. Det är en normal, svensk deckare och kriminalroman. Den kryper inte ner i djupet. Den tar egentligen inte upp de frågor och komplikationer som ligger till grund för mördarens motiv. Som egentligen borde kunna vara en fråga som kunde och borde fördjupas ytterligare.

Men vill du ha en lättläst deckare så kan jag rekommendera den här boken. Det är den andra boken om journalisten Magdalena, vilket också hänvisas till i den här boken. (Jag har inte läst den första som heter Flicka med snö i håret).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar