tisdag 6 mars 2012

Svartvintern


Svartvintern
Marianne Cedervall
Natur och kultur
2010
309 sidor


Återigen får vi följa Hervor, lapplandshäxan, och Mirjam, läkaren som är från Gotland. Mirjam har återvänt till Gotland efter två år i USA hos sin dotter och barnbarn. Men på Gotland inträffar en olycka som hon känner sig mycket skyldig till och hon flyr därför till Lappland. Hervor, som också varit i USA, kommer för att göra henne sällskap i den lilla byn Kuivalihavaara, som är Hervors hemby.

Men den här vintern är det inte bara Mirjam och Hervor som återvänder. Ralph kommer till byn eftersom han har ärvt ett hotell. Ralph som är operasångare har just nu inga engagemang och han åker för att titta till sitt arv. Hans sambo Eric har en idé om att göra om hotellet till ett riktigt vildmarksspa och tjäna "rosa" pengar.

Men den lilla byn är inte helt beredd på alla de förändringar som detta bär med sig. I den lilla byn vet alla allt om alla - tror de. Men så hittar Ralph ett barnlik i källaren och frågan är vem som mer bär mörka hemligheter.

Den här boken är en fristående fortsättning på Svinhugg.

Det är en lättsam och spännande deckare. Faktiskt lite bättre än den första boken tycker jag. Men kanske bara för att jag har lärt känna personerna.

Som lättsam förströelseläsning kan jag rekommendera boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar