tisdag 5 december 2023

Vänner från förr

Vänner från förr

Vänner från förr

Richard Roper

Bokförlaget Forum

2022

Det här är något så ovanligt (åtminstone kan jag inte komma ihåg att jag läst fler) som en feelgood, skriven av en man och den handlar om manlig vänskap. 

Här möter vi Theo och Joel där vartannat kapitel handlar om respektive person. Theo och Joel blev nära vänner i skolan och hade ett alldeles särskilt band. Men så hände det som inte fick hända och relationen gick i kras. 

Nu är det många år senare. Theo bor hemma efter ett kraschat förhållande och misslyckant jobbäventyr. Han har just blivit vräkt av sina föräldrar, från trädgårdskjulet där han bott.  Joel, som nu är erkänd manusförfattare och tillsammans med en framgångsrik aktris, kommer tillbaka till sin hemstad och söker upp Theo. Det är många år sedan de sågs. Joel vill att de ska vandra vägen längs Themsen till London. Något som de lovade varandra för 10 år sedan. 

Men ingen av dem vågar ta upp det som gjorde att relationen sprack. Och vad är det egentligen för hemlighet som Joel inte berättar för Theo.

Boken handlar om manlig vänskap, om relationer och om att våga igen. Den var lättläst och spännande och bra skriven. Jag kan verkligen rekommendera den för läsning.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar