söndag 17 december 2023

Insnöade till jul

Omslagsbild för Insnöade till jul av Sarah Morgan
Insnöade till jul

Sarah Morgan

Harper Collins Nordic

2023

382 sidor

Vi är lite tokiga hemma under november och december. På flera TV-kanaler spelas varje kväll olika julfilmer. De har alltid en massa julsaker, grönt, rött, glitter, varm choklad, granar, kakor, tända granen och sånt. Och pojke och flicka (oftast) får varandra på slutet. Puss och snö som faller. Feelgood.

Så är den här boken också. Lite mer komplicerad handling, men i det stora hela samma. 

Här möter vi den föräldralösa och ambitiösa Lucy, som gör allt för att hennes jobb inte ska gå förlorat. Att det innebär att hon kommer att åka till Skottland precis till jul för att lämna ett marknadsföringsförslag till en mycket i ropet och lika ambitiös VD, i hans föräldrahem, stoppar henne inte. 

Familjen bor i ett stort familjehus. Det finns tre syskon som alla har sina problem och funderingar. Och så har vi mamman och pappan. Pappan som driver familjeföretaget (småkakor och de bakar specialjulkakor) och ingen av syskonen vill ta över företaget. Och så finns den frispråkige farmodern (tänk Betty White - det var hon som dök upp för mig när jag läste den här). 

Syskonen kommer hem. För att förleda föräldrarna från Alice problem hittar systrarna på att Luke har en flickvän som heter Lucy. Och plötsligt står det en Lucy i dörren. Och det kommer en snöstorm och ingen kan åka därifrån. 

Här har du en underbar julroman med kärlek, spänning, familjedrama och jul, jul, jul - lättläst och trevligt. Gillar du genren så kan jag verkligen rekommendera boken.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar