torsdag 28 december 2023

Mannen som försvann

Mannen som försvann

Mannen som försvann

Tony Fischier

Lind & Co

2021

Serie Niklas Ragnvik 

Detta är första delen med polisen Niklas Ragnvik som arbetar i Göteborg. Som boende i Göteborg är det roligt, jag känner igenom mig i alla miljöer som Fischier beskriver. 

Historien börjar med att en liten flicka räddas i hamnkanalen av en man som senare hittas knivmördad. Och sen visar det sig att mannen är egentligen inte den han utgav sig för att vara. Dessutom verkar det vara konstiga kopplingar till en seriemördare som tömmer sina offer på blod. Och polisen Niklas Ragnvik får ett konstigt meddelande på facebook från sin försvunna syster, som försvann när hon var 19 år och tros vara död. 

Det är detta vi slängs in i när boken börjar. Dessutom har Niklas Ragnvik ett komplicerat förhållande till sin fd hustru som flyttat till Borås med deras gemensamma dotter. En privatdetektiv figurerar i flera fall. Hans poliskollegor har olika problem i form av spelberoende, otrohetsaffärer osv. Ja, ni fattar själva. Detta är en klassisk polisroman med allt och dessutom i Göteborgsmiljö.

Tony Fischier skriver drivet och bra. Möjligen blir jag lite förundrad ibland över prioriteringarna de gör mellan de olika fallen. Men vem är jag att lägga mig i polisarbete? Fischier passar också på att göra olika utvikningar om förhållandet för poliser och deras organisation. Och hur samhället fungerar (eller som han tycker inte fungerar).

Boken var spännande och lättläst. Gillar du deckare och gillar du att den utspelar sig i Göteborg så kan den här boken absolut vara något för dig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar