lördag 13 maj 2023

Nattrov

 Nattrov

Nattrov

Jeanette Bergenstav

Norstedts

2022

Serie

Del 2 i serien om Jennifer Sundin, frilancejournalisten som bor i Torslanda. Här börjar boken med att en ung man hittas död på vägen mot Torslanda torg. Han har inga kläder på sig. Har han hoppas själv från bron eller har han fått hjälp? 

Och sen blir en ung kvinna kidnappad och hennes mamma blir uppmanad att skaffa fram tre miljoner på en vecka. Mamman, som är egenföretagare och har gjort många lovande affärer får plötsligt mycket att göra för att få fram pengar på kort tid. Men hur är det med hennes motiv? 

Men så blir ytterligare en ung man blir kidnappad. Tiden är knapp. Och Jennifer kämpar på med sina egna problem, sin exman, sina barn och sin sjukdom. 

Boken är spännande, bra skriven och det är driv. Men när jag läser att Dag Öhrlund är hennes mentor och vän så förstår jag vissa  kommenterar i boken. Det är så likt hur Öhrlund skriver, kritik och kängor mot samhället eller företeelser. Men oaktat det så är det en spännande bok. Och det är kul att det handlar om Torslanda. I den här boken är det också kopplingar till Svenska kyrkan i Torslanda-Björlanda. Det är kul. 

Jag kan rekommendera boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar