måndag 1 maj 2023

Andra kvinnors liv

Andra kvinnors liv

Jojo Moyes

Printz publishing

2023

Återigen en Jojo Moyes. Går det att skriva hur mycket relationsromaner som helst utan att tappa "det"? Ja, kanske. Jojo Moyes lyckas ganska bra tycker jag. 

Jag kan ju nästan se varje bok som hon skriver som ett filmmanus. Karaktärerna är tydliga. Det finns kärlek, spänning, irritation, besvikelse, längtan, frustration och lojalitet. Framförallt mellan kvinnor. 

I den här boken möter vi Nisha som har allt. Pengar, make, fina kläder och ett lyxliv. Och Sam som jobbar på ett tryckeri med en despotisk chef som mobbar henne, samt en djupt deprimerad make som bara sitter i soffan hemma. 

Av misstag råkar Sam få Nishas väska med sig från gymmet och sen är allt igång. Sam måste använda de kläder som ligger i Nishas väska - och plötsligt så händer något. Skor och kavaj visar sig spela stor roll. Nisha däremot finner att hon inte bara tappat bort sin väska, hon har också blivit utslängd av sin make som nu begär skilsmässa. Han spärrar alla hennes kort och plötsligt står hon utan någonting. 

Nishas jakt på sin väska startar. Och Sam försöker hålla näsan över vattnet och jonglerar sitt liv, sina föräldrar, sitt jobb, sin make och sin dotter. Och så var det den där väskan. 

Det här är början till en invecklad jakt på att få tillbaka sitt liv, att få ett liv och kanske också förstå vad som är viktigt i livet. 

Jag känner igen ingredienser från massa olika filmer och böcker i Jojo Moyes nya roman. Men sen tänker jag - det spelar ingen roll. Det här är lättläst, varmt och roligt. Och skönt att läsa om starka kvinnor som ändå lyckas, där det alltid på något sätt tippar över till deras fördel på slutet. 

Så ja, kan kan verkligen rekommendera den här boken (också) om du gillar Jojo Moyes och vill ha en bra feelgood att läsa.

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar