söndag 30 juli 2017

Under Vintergatan alla stjärnor

Under Vintergatans alla stjärnor
Camilla Davidsson
Pocketförlaget
2016
297 sidor


Emma är runt 30 år, jobbar på som bara den och satsar för fullt på sin karriär. Så träffar hon Eric som bor i England och blir handlöst förälskad. Ska de satsa eller inte? Hon bestämmer sig för att pröva - och flyttar till England. Men Eric verkar inte riktigt lika glad och det blir inte som Emma tänkt sig. Hon kämpar på och hankar sig fram på sitt jobb. Men när Eric gör slut så brakar det.

Att vandra, pilgrimsvandra till Santiago de Copostella kommer upp som ett alternativ och något som Emma bestämmer sig för att göra. Hon är egentligen helt slutkörd och har i princip gått i väggen. Vandringen får henne att tänka igenom livet, sina priorieringar och vad hon ska göra i framtiden.

På vägen träffar hon också en massa olika människor som delar sina liv och sin visdom med henne. Den andliga och religiösa biten är inget som någon av de som Emma möter, eller hon, verkar bry som om så mycket.

Givetvis träffar Emma en man på vandringen, en man som blir förtjust i henne och hon i honom.

Det här är en feelgoodroman som lyfter flera frågor. Hur mycket är det OK att satsa på sitt jobb? Vad är viktigt i livet? Hur ska du prioritera? Givetvis är båda förhållandena som Emma har i den här boken förhållanden med mycket bra sex och ömma älskare.

Boken bygger på författarens egna upplevelser på vandringen till Santiago. Skildringarna är blir ibland mer av en reseskildring än en roman, det blir i bland lite för uppenbart. Men i det stora hela är den lättläst och intressant. Jag vet inte om jag känner att jag vill pilgrimsvandra de 80 milen dock - men vem vet - man ska aldrig säga aldrig...

Det är är första delen av tre och jag har börjat läsa bok två. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar