söndag 9 juli 2017

Millie Birds bok om döda saker

Millie Birds bok om döda sakerMillie Birds bok om döda saker
Brooke Davis
(Albert Bonniers förlag) Månpocket
2014
246 sidor

Millie är sju och ett halvt år och lämnas av sin mamma i en affär, under ett rack av stora damunderkläder. Mamma säger att hon ska komma tillbaka och Millie väntar. Men mamma kommer inte tillbaka. Millies pappa är död och Millie har en bok där hon skriver upp alla döda saker som hon stöter på.

Så börjar Millie leta efter sin mamma och på vägen lär hon känna maskinskrivaren Kurt och Agatha, som båda dras med egna förluster.

Det här är en bok om döden, om förlust, om kärlek om att våga lita på och att göra upp med sitt förflutna och sin nutid.

Det var en underfundig bok. Men en sak var jobbig - all dialog i boken var skriven med kursiv text. Det blev så svårt att hänga med i dialogen och vad som var talat och vad som var tänkt dialog. Jag hade önskat att det hade varit en annan layout på den biten.

Men oavsett detta så kan jag rekommendera boken. Gillar du Fredrik Backman "Min mormor hälsar och säger Förlåt" eller "Hundraåringen" av Jonas Jonasson så är den här lite i samman stil.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar