torsdag 9 april 2015

Vi

Vi
low_vi_omslagDavid Nicholls
p*
2014
421 sidor

Douglas och Connie har varit gifta i nära 25 år. För nitton år sedan fick de en dotter som dog strax efter födelsen. Nu har de en son som är 17 år.
En natt blir Douglas väckt av Connie som berättar att hon vill skiljas. Sonen Albie ska flytta till hösten och Connie vill utveckla sig själv.

Men de bestämmer sig dock för att göra den stora resan genom Europa som de planerat. Resan de ska göra som en familj, där Albie ska få en kulturresa genom de olika konstmuseerna.

Men det blir inte riktigt som Douglas planerat.

Det här är en lättläst bok, smårolig men samtidigt med stort allvar och med stor igenkänning. Att leva i ett äktenskap där man kommer in med djupt olika ingångar. Där man lever med en tonåring som inte känner sig själv och som tycker att föräldrarna är det mest pinsamma som finns. Där det är så lätt att alltid säga fel saker och där allt som sägs tolkas på fel sätt.

Jag tror det är lättare att gilla boken när man har lite erfarenhet av att leva tillsammans och kanske också har eller har haft tonårsbarn.

Boken är uppbyggd så att man slängs fram och tillbaka i tiden med tillbakablickar och nutid. Ibland blir det lite jobbigt.

Men trots det så kan jag varmt rekommendera boken för läsning. Jag gillade den!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar