söndag 12 april 2015

Bröllopsnatten

Bröllopsnatten
Sophie Kinsella
Ponto pocket
2013
463 sidor

Lottie tror att hennes pojkvän Rickard ska fria och har gjort allt i ordning för den stora frågan och kvällen. Sen visar det sig att den stora frågan inte alls var vad Lottie förväntade sig och kvällen slutar med att hon gör slut.

Fliss, hennes storasyster, kämpar med sitt privatliv, mitt inne i en slitsam skilsmässa och ett jobb som tar mycket tid. Noah, den 7-årige sonen kommer i kläm och det är inte lätt att hålla ordning på livet,  jobbet och nu hennes lillasysters uppslitande uppbrott från pojkvännen.

Desto mer förvånad blir Fliss när hon efter en kortare jobbresa kommer hem och upptäcker att Lottie ska gifta sig. Med Ben - hennes ungdomskärlek från friåret på Grekland.

Allt går för fort och Fliss gör allt för att äktenskapen inte ska bli av. Och Rickard kommer hem och inser att han gjort sitt livs misstag som släppt Lottie. Och så var det Lorcan, Bens närmast man på företaget och hans äldsta vän. Inte heller han är särskilt förtjust i den hastigt påkomna äktenskapet.

När jag läser den här boken så tänker jag bara "romkom". (Romantisk komedi). I amerikans tappning. Det är mycket sex, förvecklingar, komiska situationer och slapsticks. Det är lite för mycket filmmanus över boken för att jag ska gilla den fullt ut.

Men den är lättläst och lite småtrevlig. Och den slutar lyckligt. Så om du är ute efter feelgood och chicklit så är detta boken för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar