måndag 6 januari 2014

En liten smula underbar

en-liten-smula-underbarEn liten smula underbar
Dawn French
p*
2010
380 sidor

Mo är gift och ska fylla 50 år och har två tonårsbarn hemma. Hon är psykiatriker och träffar hela tiden tonåringar och deras föräldrar som hon hjälper, men sina egna barn har hon ganska komplicerade relationer till. Hon håller på att skriva en bok och hon får en ny praktikant på jobbet.

Den här boken är skriven av Dawn French, skådespelare och bland annat med i den underbara serien "Ett herrans liv". Där spelar hon en kvinnlig kyrkoherde i en liten
engelsk by. Hon är fantastiskt rolig i den här TV-serien. Enligt recensionerna som finns att läsa om den här boken så skulle även den här boken vara fantastiskt rolig. "Man skrattar på varje sida".

Tyvärr kan jag inte hålla för ett öre! För det första är den skriven på ett ganska jobbigt sätt. Varje kapitel är antingen Mo eller hennes dotter Dora eller sonen (som heter Peter men som vill kallas Oscar, precis som Oscar Wilde) som skriver i form av dagboksanteckningar.

Det är rörigt, ganska gapigt, opersonligt och tråkigt. Fast det ska nog föreställa att det är roligt, engagerande och dråpligt.

Och pappan… han fick ett kapitel i boken. Det är i sista meningen vi får veta vad han heter. Han figurerar bara som någon slags bifigur i deras liv.

Nej, det här var faktiskt inte någon roligt eller bra bok. Den tog sig lite på slutet, men jag skulle trots det inte vilja rekommendera den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar