torsdag 26 december 2013

En röd liten fågel i juletid

En röd liten fågel i juletid (pocket)En röd liten fågel i juletid
Fannie Flagg
Fenix romantik
2004
271 sidor

Det är författaren till "Stekta gröna tomater…" som har skrivit den här boken. Och jag skulle vilja säga att den är i samma anda och stil.

Boken börjar med Oswald Campbell som bor i ett kallt och kyligt Chicago. Där får han veta att hans lungor är så dåliga att han bara har ett par månader kvar att leva. Läkaren råder honom att ordna upp sina affärer och bosätta sig och vila sig i ett varmare klimat. Han ger honom också ett broschyr om ett vilohem.

Sagt och gjort. Campbell ordnar upp sina få affärer och åker till Lost River i Alabama. Det har visat sig att vilohemmet för länge sedan är nerlagt, men han har fått tag på ett annat boende hemma hos en dam.

Lost River består av ett litet samhälle på ca 180 invånare med en liten affär på hörnet. På andra sidan floden bor kreolerna och något hände för 18 år. Sedan dess umgås folket i det lilla samhället inte längre med kreolerna.

En liten röd fågel, en kardinalfågel, spelar en stor roll och ett hittebarn, Patsy och alla dessa underbara kvinnor som har en hemlig förening "Polka Dots" som gör goda gärningar i samhället. Om längtan, om mänsklig värme och om att bry sig - det handlar den här boken om.

Det här är en enkel feelgood bok. Lättläst och spännande på samma gång. Tårar och skratt.
Jag kan varmt rekommendera den om man vill ha något lättläst, romantiskt och med "feelgood"stämning att läsa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar