fredag 26 april 2013

Resetips för utomjordingar

Restips för utomjordingar : din guide till planeten jordenResetips för utomjordingar
Din guide till planeten jorden
Berättarministeriet
N Schwartz, redaktör
2013

Jag är med i någonting som heter Booked. Det är en webbplats där man kan anmäla sig och med jämna mellanrum så kommer det erbjudande om att få läsa böcker som ska komma ut (eller har kommit ut). Det enda man behöver göra är att sedan skriva om det på twitter, facebook eller sin blogg.

Jag är anmäld där och har aldrig lyckats få en enda fysisk bok. Endast två gånger har jag lyckats få böcker och det är de gångerna man får ladda ner en e-bok till sin iPad eller dator och läsa den.

Detta är en sådan bok, som vi erbjöds på bokens dag.

Resetips för utomjordingar visar sig vara en bok från skolbarn i Järva och Södertälje. Den riktar sig till utomjordingar och ger dem tips på hur de ska bete sig och hur det är här på jorden.

Tipsen är till exempel "Bra-att-ha-grej på jorden", "Bästa platserna på jorden", "Så får du vänner på jorden", "Saker som jordbor blir ledsna av" och "Om du känner hemlängtan".

Boken är illustrerad av flera olika tecknare med teckningar på utomjordingar på jorden.

Det är en rar liten bok, med en del småskratt och underfundligheter. En ge-bort-bok om man inte kan komma på något annat.

Men kanske har den mest affektionsvärde för de barn och föräldrar som är berörda.

Själva berättarministeriet verkar däremot vara en fantastisk verksamhet. Det är skrivarverkstäder i områden med hög arbetslöshet. De riktar sig till barn 8-18 år och syftet är att ge ungdomarna trygghet i det skrivna ordet så att de kan delta i samhället.

Med tanke på den larmrapport som kom häromdagen på radion, att studenter på gymnasiet och universitetet inte kunde läsa och ta till sig stora mängder text - så är det här en utmärkt verksamhet!

De har också en rymdbutik där de säljer varor för utomjordingar - men de tar endast emot rymdvaluta.

Köp boken på adLibris>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar