söndag 8 november 2020

Solsystern

Solsystern

Electras bok, De sju systrarna

Lucinda Riley

Bazar Förlag

2020

Detta är sjätte boken i serien om de sex kvinnliga syskonen som vuxit upp i Genéve med sin adoptivpappa. När han plötsligt dog fick alla systrarna ett brev och en kordinat där de kunde hitta sina egna rötter, om de ville.

Och nu har turen kommit till sjätte och yngsta systern Electra. Hon är en lång, vacker och hyllad världsmannekäng. Men hennes stora kärlek har just lämnat henne och hon mår inte bra. Inte bra alls. För att klara jobbet och livet tar hon hjälp av alkohol och kokain. 

Hon har inte läst brevet som hon fick av sin pappa och hon har inte brytt sig om att söka sina rötter. Livet rusar på allt snabbare och Electra fortsätter med sprit och droger. Tills allt kraschar...

Electra får hjälp, får nya vänner och kontakt med en kvinna som säger att de är släkt. 

Boken utspelar sig före och under andra världskriget på Manhattan och i Kenya och slutar första decenniet på 2000-talet. 

Boken är spännande, precis som de tidigare böckerna. Men det är samma koncept och jag blir mer och mer intresserad av den mystiska adoptivpappan - som vi inte fick veta så mycket om alls i den här boken. 

Men det verkar som det kommer ytterligare en bok. Kanske får vi veta mer om pappan då.  

Jag kan verkligen rekommendera serien - trots allt.

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar