måndag 30 november 2020

Juliette - kvinna som läste på metron

 Juliette - kvinna som läste på metron

Christine Féret-Fleury

Sekwa förlag

2020 (2017)

199 sidor

Juliette lever ett mycket stillsamt liv. Hon åker Metro till jobbet, jobbar, åker hem. Hon gör inget utöver, utsätter sig inte för några äventyr. Förutom de böcker hon läser. Och hon noterar att flera av hennes medpassagerare också läser på Metron. 

En dag kliver dock Juliette av Metron två stationer tidigare. På det viset träffar hon en underlig flicka och bokhandlaren Soliman - som benfast tror på böckerna möjlighet att förändra människors liv. Juliette finner sig snart inbegripen i en ny vardag - en vardag med böcker och nya relationer.

Den här boken var... hmm... tja, lite konstig. Den tog liksom inte tag i något. Även om den var spännande. Men det var många dörrar som öppnades och sen tittade vi inte in i dem. Det fanns betydligt fler historier som kunde berättas i den här boken och öden som vi kunde få gräva ner oss i istället för att skumma på ytan. 

Det var mycket "name-dropping" av olika litterära verk och på slutet finns en gedigen lista av böcker som författaren har hänvisat till i boken, eller som rekommenderas. Det var spännande.

Men annars så kan jag nog inte rekommendera den här boken alls faktiskt. Men att böcker påverkar oss får jag nog ändå hålla med om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar