lördag 17 oktober 2020

Under Londons broar

Under Londons broar

Omslagsbild för Under Londons broar av Jojo Moyes

Jojo Moyes

Uppläsare Gunilla Leining

Prinzt förlag

(2009) 2020

567 sidor

Det här är Jojo Moyes första bok (om jag förstod det hela rätt) men det är först nu som den har kommit på svenska. Det är en lång bok - över 550 sidor. Visst är den bra - men det märks att Jojo Moyes faktiskt får till det ännu bättre i sina senare böcker. Men trots detta så har boken mycket.

Vi möter Sarah, 14 år,  som bor med sin morfar i London. De har hästen Boo, en vacker och väldresserad hingst som de sköter och tränar varje dag. Sarahs morfar är från Frankrike och var i sin ungdom ryttare på en av de finaste ryttarskolorna i Frankrike. När han var på turne i England träffade han Sarahs mormor och kärlek uppstod. Därför bor han nu i England.

Vi får också träffa advokaten Natasha som jobbar på en advokatfirma. Hon träffar många ungdomar i början av sin brottsbana, men också ungdomar som bara råkar illa ut. Hon har mycket kontakt med socialtjänst och försöker hjälpa till. Hon ligger i skilsmässa med sin make Mac och har inlett ett förhållande med Connor på sitt jobb.

En kväll när Natasha åker hem från jobbet korsas vägarna med Sarah som blir påkommen att snatta fiskpinnar. Det visar sig att Sarahs morfar har fått en stroke och ligger på sjukhus, och Sarah bor ensam. När Natasha kör hem henne så har det varit inbrott i Sarahs lägenhet. Och plötsligt så tar Natasha och Mac hand om Sarah. 

Men det är många hemligheter som inte berättas, sanningar som undanhålls. Och det blir mer och mer invecklat. Vem ska man lita på? 

Ja, det var en spännande bok. Ja, den håller. Men... den var lite för lång. För mig som inte är intresserad av ridning så var det inte så där superspännande just med den biten. Och det var lite för enkelt på slutet. Men i det stora hela så var det en trevlig Jojo Moyes.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar