torsdag 5 maj 2016

Gurun i Pomonadalen

Gurun i Pomonadalen
Mikael Bergstrand
Norstedts
2015
398 sidor

Så möter vi återigen Göran Borg. Han är arbetslös. Dricker alldeles för mycket. Måste gå i åtgärder ordnat av arbetsförmedlingen. Han har dålig kontakt med sina barn, framförallt sonen. Och han bryter hastigt upp från förhållande med sin sambo Karin när han lämnar Sverige för att åka på Yogis bröllop i Indien.

Efter bröllopet återvänder Göran till Sverige och sjunker ner i sin självömkan. Men plötsligt kommer Yogi. Han har kommit till Sverige för att försöka skapa handelsmöjligheter. Och han är positiv och lyckas på olika sätt påverka människor i sin närhet.

Göran Borg får jobb hos sin mammas sambo. Han ska passa huset och klippa gräsmattan. Och sen startar en sommar så påverkar honom, hans förhållande till barnen, till sina grannar och allt på grund av Yogi.

Det här är en feelgoodroman och den är helt OK. Kanske känner jag att nu har Bergstrand pressat ut det som går av den här relationen med Göran Borg och hans vän Yogi. Men han lyckas ändå sätta tummen på saker som går rakt in i hjärtat.

Läs den om du vill ha något lättläst att ta till dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar