torsdag 19 maj 2016

Arvet efter dig

Arvet efter dig
Jojo Moyes
p*
Printz Publishing
2015
403 sidor

I den förra boken "Livet efter dig" så möter vi  Louisa Clark  som börjar arbeta för Will och blir hans sköterska/personliga assistent.
Läs min recension här>>
Den boken finns nu också som film.
http://www.sf.se/filmer/Livet-efter-dig/

(varning spoilerarlert!) Förra boken slutar med att Will tar livet av sig på en självmordsklinik och Lou blir lämnad kvar.

Den här boken tar vid efteråt. Lou bor i en lägenhet i London efter att ha rest runt och småjobbat. En lägenhet som Will har betalat. Nu jobbar hon i en bar på flygplatsen. Och hon saknar Will - hela tiden.
I lägenheten hon bor finns det en terrass uppe på taket. Där är Louisa ibland och balanserar på kanten. En kväll gör hon det - och faller handlöst ner i gatan. Hon klarar sig men behöver flytta hem till sina föräldrar igen, för att få hjälp. När hon väl kommer tillbaka till London börjar hon på en sorgegrupp och en dag ringer det på dörren. Utanför står Lilly och presenterar sig som Lilly - Wills dotter.

Det blir upptakten på nya relationer, komplicerade relationer, smärtsamma relationer, förälskade relationer - helt enkelt relationer. Frigörelse från det invanda, frigörelse från de döda och frigörelse för de levande.

Det är en verklig feelgood-roman och jag kan verkligen rekommendera den. Det känns väldigt tydligt att även den här boken kommer att bli film - den känns faktiskt nästan skriven direkt för filmduken. Men det gör inget - jag rekommenderar boken ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar