fredag 27 mars 2015

Kaffe med rån

Kaffe med rån
Kaffe med rånCatharina Ingelman-Sundberg
Forum förlag
2012
368 sidor

Kaffe med rån är en ganska rörig men smålustig historia om de fem kamraterna på servicehuset Diamanten. De tycker att de blir orättvist behandlade och tar sig därför friheter. De kopierar nycklar så de kan använda träningslokalen dit bara personalen får gå. De vägrar att äta medicinen när de inser att de blir drogade. De ser till att de ordentlig mat och har fest mitt i natten istället för den usla mat de får under dagen.

Mer och mer gryr missnöjet och de beslutar sig till slut för att begå ett rån för att hamna i fängelse, eftersom de där kommer att få det mycket bättre genom att få bra mat och få motionera. Vad som helst för att slippa den så kallade omvårdnaden på Diamanten.

Så hela sällskapet rymmer från hemmet och tar in på lyxhotell för att begå sina brott.

Det blir brott och förvecklingar och Kling och Klang-poliser och skumma typer och missförstånd. Det ena efter det andra, fler personer involveras.

Som sagt. Det är en ganska rörig bok. Men lite smålustig och lite feelgood. Och den lyfter en viktig sak - nämligen den att bara för att man är gammal och går med rollator så har hjärnan inte slutat fungera. Man vill fortfarande rå sig själv, ha roligt och man ska alltid ta alla människor på allvar!

Om du vill ha en lättläst bok så kan jag rekommendera den här. (Själv lyssnade jag på den via hörbok då det var Helge Skoog som läste inlevelsefullt och med olika röster)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar