lördag 22 februari 2014

En faders synder

En faders synder
Cliftonkrönikan
Jeffrey Archer
Damm förlag
2012
315 sidor

Detta är del två i krönikan om Harry Clifton.

Andra världskriget pågår för fullt i Europa och England har just förklarats krig mot Tyskland. Harry bestämmer sig för att skjuta upp sina studier på Cambridge, som just ska starta, och försöka få tjänst inom marinen och skaffar sig erfarenhet genom att gå som lärling på ett fraktfartyg. Men fartyget möter tyskarna och utsätts för torpedbeskjutning och båten sänks. Harry räddas tillsammans med Tom Bradshaw av ett fartyg som är på väg till Amerika.

Tom avlider och eftersom ingen vet vem de är så tar Harry Toms plats, för att på detta sättet lösa alla problem för Barringtons, som uppstod när Harry och Emma skulle gifta sig.

Giles Barrington tar också värvning och Emma vägrar tro att Harry verkligen är död. Hon sätter sig på ett skepp till Amerika för att ta reda på vad som hänt.

Vi får följa de olika personerna i Harrys liv under de intensiva krigsåren på olika ställen i världen.

Och hur är det nu? Är Harry son till Hugo Barrington eller inte? Är det han eller Giles som ska ärva titel och hela familjeföretaget? Och kommer Emma att kunna få återförenas med sin Harry?

Även andra delen av Cliftonkrönikan var en spännande bok med många vändningar och förvecklingar. Svår att lägga ifrån sig och lättläst. Jag kan verkligen rekommendera den till läsning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar