måndag 30 april 2012

Lyckans hjul

Lyckans hjul
Kajsa Ingemarsson
2007
Norstedt


I den lilla idyllen Sävesta bor Miriam och lever ett vanligt hemmafruliv. Bakar, städar och tar hand om barnbarnen. Där bor också Nina som är frisör och ensamstående med en tonårsson. Och dit har flyttat den unga mamma och juristen Ellinor med sin man och lilla barn.

Huset som stått tomt sedan Miriams närmaste grannar och vänner  flyttade har fått en ny ägare. Men det är något konstigt. Det börjar komma konstiga besök på de mest konstiga tider till huset. Miriam blir orolig! Vad är det för verksamhets som sker i huset?

Hon vill höra vad grannarna tycker och samlar Nina och Ellinor till ett möte. Och då upptäcker hon annonsen i tidningen. Det står klart för henne vilken verksamhet som bedrivs i huset. Vad ska de göra?

Men på något sätt så binds de tre helt olika kvinnorna samman och kan det vara så att Lyckans hjul börjar rulla?

Det här är en riktig feelgood-roman. Och jag lyssnade på den här boken och det var Kajsa Ingmarsson läste själv. Och hon gör det mycket bra. Det blev alltså dubbet så bra (bra bok, bra uppläsning). Jag hade läst boken förut, för ett par år sedan, men som sagt, det blev en extra upplevelse att höra författaren själv läsa.

Jag rekommenderar boken varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar