söndag 16 oktober 2011

Tedags för nomalt byggda damer


Tedags för normalt byggda damer
Alexander McCall Smith
Damm förlag
2009
255 sidor


Detta är tionde boken om Mma Ramotswe och Mma Makutsi på Damernas detektivbyrå i Botswana. Återigen härliga skildringar av ett älskat land, återigen vardagliga, mänskliga problem att lösa. På ett lagom långsamt, och eftertänksamt sätt. Inga mord, inga fingeravtryck, inget CSI. Bara vanlig medmänsklighet och nyfikenhet löser de flesta problem.

Så här står det om boken på förlagets webbsida:
Mma Ramotswe konfronteras med det okända när hon får i uppdrag att hitta en förrädare i ett fotbollslag. Hon lär sig att små pojkars kunskap kan vara mycket värdefull och hon får dricka te i många främlingars kök innan hon förstår hur allt hänger ihop. Mma Ramotswe tvingas också komma över en stor personlig förlust samtidigt som hon får stötta Mma Makutsi, som tror att hennes fästman ska överge henne. Damernas detektivbyrå får rycka in och bevisa att allt inte går rätt till på sängavdelningen i fästmannens affär.
Om man vill ha något lättläst och enkelt, trevligt och mysigt att läsa så rekommenderar jag verkligen hela serien om Damernas detektivbyrå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar