tisdag 4 oktober 2011

Endera dan - en roman om en fulfoting


Endera dan - en roman om en fulfoting
Birgitta Stribe
Kabusa Böcker
248 sidor
2011


Britt-Marie Assarsson är frilancejournalist och bor i det lilla samhället Stingslinge. Hon har knölar på sina fötter och går därför regelbundet till en fotspecialist för att få hjälp. Hon har två vuxna döttrar och en make som läser massa tidningar om marathon och löpning och har köpt sig nya springskor. Maken är dock aldrig ute och tränar.

På baksidan av boken står det:
Endera dan - en roman om en fulfotning är en underhållande och skruvad skildring av Britt-Marie Assarssons vardag i den lilla staden Stingslinge. En bok om att inte kunna sluta vänta på att livet ska börja, och den tröttsamma kampen mellan att vilja och att vägra förändring.
Att det är en skruvad skildring vill jag hålla med om. Den är inte svårläst, boken, den är snarare för lätt. Jag liksom snubblar genom kapitlen, utan att få fäste och substans. Den glimmar till vid enstaka tillfällen men allra mest känns det som den bara glider förbi.

Nej, tyvärr, den här boken är inget som jag rekommenderar. Den är för ytlig och för snurrig. Den skulle behöva vara lite mer stringent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar