söndag 20 februari 2011

Pansarhjärta


Pansarhjärta
Jo Nesbø
Pocketförlaget 2011 (Piratförlaget 2009)
647 sidor

Detta är Jo Nesbøs åttonde deckare/thriller om polisen Harry Hole. En polis med stora problem när det gäller alkohol och andra rusningsmedel - men också en polis som tänker utanför boxen och som inte är ett dugg intresserad av att stiga i graderna. Utan av att fånga bovarna.

Detta är en deckare där vi för följa en Harry som egentligen har lämnat polisen, men kallas tillbaka för att hjälpa dem att fånga in en seriemördare - något som Harry har gjort förut. Enda anledningen att polisen får honom att återvända till Norge, från Kina, ditt han han "rymt" är att hans far är mycket sjuk och ligger för döden. Så parallellt med den mycket spännande thrillern, där mordroteln och specialroteln Kripos fightas om fallet, så får vi följa Harrys samtal och funderingar med hans far som ligger på sjukhuset.

Jag har läst alla Harry Hole. Det är mycket spännande deckare - innehåller mycket och det går fort. Harry är en supermänniska som klarar det mesta - även om han också tar oerhört mycket stryk både mentalt och fysiskt.

Men som deckare/thriller så är den mycket spännande och jag rekommenderar den gärna. Man behöver inte läsa deckarna i ordning - men de hänger ihop och man förstår mer om man också har läst alla böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar