lördag 27 januari 2024

Ett stråk av karma

Ett stråk av karma

Ett stråk av karma

Tony Fischier

Lind & Co

2023

Serie Niklas Ragnvik

Fjärde boken om polisen Niklas Ragnvik. Nu har Niklas fått ta över som chef för sin grupp, hans egen chef har fått en hjärtattack. I den här boken får vi mer följa en av Niklas kollegor, Marcus Hauer, som får jobba med ett så kallat "kallt fall". En kropp upptäcks i Trädgårdsföreningen när ett rör ska lagas. Kroppen visar sig har legat i jorden i nära 40 år och det visar sig att mannen är mördad. 

Marcus Hauer får i uppgift att nysta i fallet - trots att själva mordet är preskriberat. Han jobbar med sina egna metoder, vilket inte alltid innebär att han meddelar sina kollegor vad han håller på med (vad är det med poliser som tror att de alltid kan klara allting själva och inte berättar var de ska eller vad de håller på med???)

Samtidigt sker en serie, till synes, random skjutningar vid olika broar. Och innan skjutningen får Niklas Ragnvik ett meddelande. Det blir en jakt mot tiden. 

Boken var spännande och lättläst. Gillar du deckare och gillar du att den utspelar sig i Göteborg så kan den här boken absolut vara något för dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar