onsdag 29 juni 2022

Dödsjö

Dödsjö

Elinor Kapp

Bokfabriken

2021

Detta är andra boken om polisen Eddie som jobbar i Stenungsund. Samma Eddie, med samma privata problem när det gäller relationer och alkohol. Samma kvinnliga lesbiska kollega och samma otrevliga kollega utan spärrar. 

Och den andra boken har tyvärr inte förbättras när det gäller språk och rytm. 

Oavsett det - den handlar om Tjörn, Skärhamn och Stenungsund och det är en del kända beskrivningar i den. (Jag hade nog aldrig läst den om det inte hade varit för detta).

I den här boken har Eddie flyttat ihop med Stella. Båda har med sig olika mörka mer eller mindre hemligheter som ställer till det för dem. 

På jobbet kallas Eddie till ett vägbygge där det hittas en kropp efter ett spädbarn. Det visar sig senare inte bara vara ett lik, där finns flera. Väldigt snart går misstankarna till två närliggande gårdar där familjerna inte är sams och den ena gården bebos av ett konstigt religiöst sällskap. 

Jag säger som jag sa efter första boken. Det finns en bra historia i grunden. Men språket och berättandet är stolpigt och skoluppsatslikt. Den hade mått bra om en rejäl genomgång av en redaktör innan den kom ut på marknaden. 

Men den här lättläst och ställer inga krav på mig som läsare.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar