fredag 15 april 2022

Kärleksbrevet

Kärleksbrevet

Kärleksbrevet

Lucinda Riley

Bazar förlag

E-bok utgiven 2022 

Lucinda Riley är författaren till succé-serien om de sju systrarna. De har jag recenserat på bloggen här förut. Riley avled tyvärr 2021, strax före hennes sista bok kom ut (eller ska jag säga senaste...).  Historien om de sju systrarna är nästan i hamn - men det finns några lösa trådar som säkert går att spinna en eller två böcker på.

I vilket fall som helst, innan Riley skrev serien om systrarna så gav hon ut några andra böcker. Bland annat den här - Kärleksbrevet. Hon beskriver själv att det var en bok som kungahuset i England inte ville skulle ges ut. Att hon tappade bokkontrakt och kontakter på grund av den här boken. 

Men nu har den alltså kommit i alla fall.

Historien handlar om journalisten Joanna, som jobbar på en vanlig engelsk tabloid. Hon får bevaka kändisar, evenemang, osv. Nu är hon sjuk och under isen, hennes pojkvän sedan många år har just lämnat henne. Trots att hon är sjuk och inte vill säger hennes chef till henne att bevaka begravningen av en av Englands största skådespelare, sir James. 

Väl på begravningen hamnar Joanna bredvid en äldre kvinna som beter sig ganska underligt. När kvinnan ser en man i rullstol så blir hon mycket upprörd och mår inte bra. Joanna får hjälpa henne hem och missar större delen av begravningen. 

Efter ett par dagar kommer ett brev till Joanna på jobbet. Brevet är från kvinnan som hon hjälpte hem. Och då börjar Joanna nysta i gåtan om sir James och vem han egentligen är. Till sin hjälp har hon sin äldste vän Simon, som lagar underbar mat och jobbar som någon slags regeringstjänsteman. 

Men plötsligt är det något som inte stämmer. Joanna verkar ha kommit en hemlighet på spåret och någon vill verkligen inte att hon ska nysta i den tråden. Allt eftersom Joanna kommer vidare blir det farligare och farligare. 

Vem var egentligen Sir John, och vem var kvinnan som skickade de mystiska pappren till Joanna?

Boken är spännande och en blandning av James Bond, thriller och lite feelgood - á la Lucinda Riley.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar