söndag 6 juni 2021

Den saknade systern

Omslagsbild för Den saknade systern av Lucinda Riley
Den saknade systern

http://se.lucindariley.co.uk/seven-sisters-series/den-forlorade-systern-bok-7/

Lucinda Riley

Bazar förlag

2021

736 sidor

Uppläsare Gunilla Leining

Den saknade systern. I den sista, eller kanske senaste, boken om de sju systrarna så har det snart gått ett år sedan Pa Salt dog. Systrarna ska återsamlas för att ha en minnesstund på havet, där Pa Salt försvann. Alla systrarna har mer eller mindre hittat sin historia.

Men kan det vara så att de har hittat den sista systern? Mycket tyder på det och nu börjar en jakt på denna syster som visar sig bo på Nya Zeeland. En ring är det föremål som bevisar sambandet. Men det är många förvecklingar och de olika systrarna, som befinner sig i olika delar av världen, kopplas in och får letar tillsammans. 

Romanen är spännande och det blir många olika trådar som definitivt hänger i luften. Och vem var egentligen Pa Salt? Den här boken känns mer som del två i en triologi - dvs, det berättas en historia, men det är så tydligt att det finns mer och detta inte är slutet.

Tyvärr dog ju författaren Lucinda Riley tre veckor efter boken kommit ut. Men enligt uppgift ska det finnas material så att en sista avslutande del också kan komma ut. Och jag tycker att det behövs - för det saknas flera pusselbitar i detta gigantiska pussel med livsöden och historia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar