onsdag 28 januari 2015

Välbevarade hemligheter

Välbevarade hemligheter (pocket)
Välbevarade hemligheter
Cliftonkrönikan
Jeffrey Archer
Damm förlag
2013
336 sidor

Detta är tredje delen i Clifton-krönikan och vi fortsätter följa Harry Clifton, hans hustru Emma och Emmas bros Giles. När del två avslutades visste vi inte om Harry och Giles var bröder eller inte och vem av dem som skulle få ärva hela det Barringtonska imperiet.

Giles gifter sig, ställer upp som parlamentsledamot. Harry fortsätter med sitt författarskap och försöker även sälja böcker i USA. Och Emma kämpar mot att kvinnor inte får utbildning eller kan sitta i bolagsstyrelser. Vi är i början och mitten av 50-talet i England och USA.

Emmas och Harrys som Sebastian växer upp och tar sig igenom skolan, dock inte helt utan problem. Och Emma och Harry beslutar sig för att adoptera ett barn. Dock inte vilket som helst, utan den dotter som Emmas och Giles far fick med sin älskarinna. Det är dock en hemlighet.

Som vanligt i Cliftonkrönikan är det intriger och komplotter, en del slutar väl andra inte. Vi får följa en huvudperson i taget några år.

Boken påminner ganska mycket om ett TV-manus. Vilket inte gör den sämre, den är ganska lättläst.

Så gillar man släktkrönikor, romantik, intriger, spänning, herrskap och tjänstefolk- då är Clifton-krönikan något för dig!

Och även denna bok slutar med en riktig cliff(ton)-hanger - det blir till att leta upp den fjärde boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar