fredag 9 januari 2015

Kvinna 22

Kvinna 22 
Melanie Gideon
Månpocket
2012
430 sidor

Det här är en feel-good-roman. Men… den håller inte riktigt hela vägen. Den är ganska ojämn. Det är Melanie Gideons debutroman, så det lovar ju gott om hon slipar till sig lite och kan bli lite mer stringent.

Boken handlar om Alice Buckle som är 44 år. Hon har make och två tonårsbarn. Maken blir av med jobbet. De ska snart fira sin 20-åriga bröllopsdag. Hon tror att dottern lider av ätstörningar och att sonen är gay. Själv jobbar hon deltid som teaterlärare på en mellanstadieskola, efter att hon i ungdomen satt hon en pjäs som floppade rejält.

Så får hon en e-post där hon erbjuds vara med i en anonym undersökning om sitt äktenskap. Så detta hoppar hon på. Hon besvarar en mängd olika frågor (som man i boken inte får se, utan vi får bara se svaren. Sen upptäckte jag att alla frågorna står i slutet på boken…)

Och hon har namnet "Kvinna 22" och hon har kontakt med samma forskare "Forskare 101". Och allt eftersom tiden går så skapar de relation. Och Alice upptäcker att hon mer och mer nog faller för forskare 101 - trots att de aldrig träffats. Men till slut så bestämmer de sig för att göra det…

Jag kan säga så här… jag har läst bättre feel-goodromaner! Den här var ojämn och ganska tramsig på sina ställen. Å andra sidan så glimmade den till också. Ganska lättläst, lite ojämn som sagt, men jag kan ändå rekommendera den för läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar