måndag 2 februari 2015

En liten värld

En liten värld
Åsa Hellberg
Forum förlag
2014
260 sidor

Uppriktigt sagt tyckte jag det här var en ganska tramsig bok. I paritet med "Hollywood-fruar" av Jackie Collins (för er som kommer ihåg den). Men det är en lättläst semesterbok som inte krävde så mycket engagemang.

Storyn är följande.

Elsa är en änka som har bestämt sig för att se världen. Hon tar sikte på en människa som hon tror ska resa någonstans och "förföljer" sedan denna människa på resan. Tar in på samma hotell osv. Det går väl sådär.

Men hennes tilltag gör att hon stöter på vänliga och trevliga människor som hon lär känna och som faktiskt hjälper henne på olika sätt.

Carina och Jessica är allra bästa väninnor. Carina bor i London och Jessica i Stockholm, Jessica är en fd berömd skådespelare som nu lever på sitt makeupmärke och just bestämt sig för att sälja företaget och göra något annat. Oklart vad. Inga barn och ett långt äktenskap och skilsmässa med en skådespelare i bagaget.

Turerna är många och Elsas, Carinas och Jessicas vägar korsas på olika sätt. Givetvis finns det och läckra män och het rykande sex, otrohet, kärlek, vänskap och ambivalens.

Dessutom en ganska förvirrande kidnappningshistoria.

Boken utspelar sig på flera kontinenter och städer. Stockholm, Indien, London och New York.

Vill du ha något lättläst, för semestern i klass med en god såpopera, med en släng av feelgood, då kan jag rekommendera den här boken.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar