tisdag 11 november 2014

Carolines arv

Carolines arvCarolines arv
Katherine Webb
Historiska Media AB
2010
462 sidor

Carolines arv är en roman som spänner över mer än hundra år. Vi får följa Caroline, hennes dotter Meredith och Meredith barnbarn Beth och Erica. I en ganska rörig blandning.

Beth och Erica har ärvt huset där Meredith bott, under förutsättning att de bosätter sig i huset. Det är lite oklart varför och det får vi heller inte svar på. Egentligen borde huset gått till deras mamma och hennes bror. Det finns också en mängd olika familjehemligheter som påverkar både dåtid och nutid.

Det rör sig om Carolines ungdom i USA. Det är Beth och Erica när de firar somrarna på egendomen. Det är resandefolket som också bor på marken. Det är kusinen Harry som plötsligt en sommar försvinner. Och den är den konstiga mormodern Meredith.

Det skulle kunna bli en så bra bok - men jag tycker den är alldeles för rörig. Det är flera olika parallella historier, som aldrig blir ordentligt avslutade. Det är ett brett persongalleri, utan att vi får lära känna personerna ordentligt.

Ja, det är en ganska lättläst bok. Men det är också en lätt bok. Den kryper inte innanför skinnet som den skulle kunna göra. Den blir inte den spänningsroman jag trodde den skulle kunna bli.

Sorry!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar