söndag 28 juli 2013

Livet efter dig

Livet efter dig, omslagLivet efter dig
Jojo Moyes
p*
2012
397 sidor

Louisa är 26 år och bor hemma hos sina föräldrar. De pengar hon drar in i hushållet behövs mer än väl. I huset bor också hennes syster och systerson och hennes morfar. Louisa har en pojkvän, Patrick, som har blivit en springnörd och satsar allt på triatlon och maraton.

Louisa blir av med sitt jobb på kaféet och blir tvungen att söka nytt jobb genom arbetsförmedlingen. Så hamnar hon hos Will. Will som i princip är totalförlamad
efter en olycka och inte kan röra sig under halsen.

Louisas blir anställd i sex månader och det tar ett bra tag för Louisa och Will att lära känna varandra. Will, som innan olyckan, var en framgångsrik affärsman med toppjobb i London och Lou, som bor hemma och inte har någon utbildning - vad har de gemensamt?

Will har bestämt sig för att livet egentligen inte är värt att leva och Lou bestämmer sig för att hon ska hjälpa honom att se att det är det visst.

Det här en en roman som jag läste ut på ett dygn. Den var svår att lägga i från sig. Det var en feelgood-roman - även om det var väldigt tydligt att Will levde ett mycket svårt liv med många komplikationer efter sin olycka.

Och romanen tar upp många svåra frågor och aspekter av att leva ett liv som totalförlamad efter en olycka. Frågor som jag själv tycker är svåra.

Jag kan varmt rekommendera romanen för läsning! Det är en kärleksroman som samtidigt lyfter frågor och avgöranden.

Finns det är rätt eller fel? Vem har rätt att bestämma över mitt liv?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar