måndag 15 juli 2013

Blomsterspråket

BlomsterspråketBlomsterspråket
Vanessa Diffenbaugh
Bazar
2011
380 sidor


Victoria är ett maskrosbarn. Hon har bott större delen av sin uppväxt i olika fosterhem och har på grund av sin attityd flyttat med kort varsel. Nu fyller hon 18 år och slängs ut ur systemet. Hon flyttas till ett utslussningshem av sin socialsekreterare och nu ska hon klara sig själv.

Det är inte mycket hon kan - men hon förstår blomsterspråket och kan "tala" det. Så får hon jobb i en blomsteraffär där hon hjälper kunderna och det går bra. På blomstermarknaden träffar hon en man som också kan blomsterspråket och de börjar en konversation. Och plötsligt så kanske hon vågar drömma om något annat. Om ett liv. En gemenskap.

Men ska det fungera? Eller är hon för trasig?

Den här boken är svår att lägga i från sig. Victoria är en människa som har mycket med sig i bagaget och hennes tankar och öde är intensivt. De mänskliga relationerna är svåra och det blir så tydligt.

Boken varvas med nutid och Victorias barndom - då hon hamnar hos Elizabeth som vill adoptera henne. Elizabeth som ser henne och som lär henne allt om blommor och blomsterspråket. Vad var det som gick fel? Vad var det som hände hos Elizabeth egentligen?

Jag kan verkligen rekommendera den här boken för läsning.

Blomsterspråket>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar