söndag 24 juli 2011

Inga på Plattan


Inga på Plattan
Ann-Katrin Tideström
Cordia
2010
172 sidor


Det här är en bok som är skriven som en berättelse. Det är diakonen Inga Pagréus som berättar för författaren Ann-Katrin Tideström om sitt arbete i St Clara kyrka, bland hemlösa, drogberoende, prostituerade och vilsna själar. Här får vi höra om ett vardagsarbete som ser människan bakom alla yttre hinder. Om ett vardagsarbete där bönen är grundpelaren i allt och där Jesus ses som en verklighet som sannerligen kan förändra.

Detta är en bok man blir glad, berörd, styrkt och fascinerad av. Jag möter Inga och alla de människor som hon träffar. Jag får följa med i ett vardagsarbete som jag inser är tungt och svårt - men där det finns så otroligt mycket hopp. Ett vardagsarbete där människor blir sedda och får upprättelse.

St Clara kyrka har ett stort volontärarbete. Man kan komma och vara med under ett par timmar - man kan komma och vara med under en längre period. Det finns alltid någonting att göra för alla som kommer och vill hjälpa till.

Det här är en bok som varje församling borde läsa, varje präst och församlingsmedarbetare, varje kyrkoråd och församlingsbo. Det här är en bok där man kan hämta kraft och idéer och se att det går att förändra, det går att göra skillnad.

Boken är lättläst när man kommit in i berättarstilen. Jag rekommenderar den varmt.
Läs ett smakprov ur boken här>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar