lördag 24 juni 2023

Det ondas väsen

Det ondas väsen
Det ondas väsen

Louise Penny

Modernista

2021

Kommisarie Armand Gamache har pensionerat sig tillsammans med sin hustru i den lilla byn Three Pines. Livet lunkar på, de äter lunch på bistron, pratar med med den arga och vresiga poeten, går promenader med hunden och filosoferar över livet. Armand håller på att läka till kropp och själ. 

En dag, när de sitter i bistron och äter lunch med sina vänner, kommer nioårige Laurent Lepage och berättar om den stora kanonen med det stora monstret som finns i skogen. Eftersom Laurent ständigt hittar på saker är det ingen som lyssnar. 

Samtidigt ska det lokala teatersällskapet sätta upp en pjäs av en okänd författare. Men när det avslöjas vem pjäsförfattaren är blir Armand brutalt påmind om sitt tidigare liv. 

När sedan Laurent hittas död vid vägen blir mysteriet större och när det visar sig att hans fantasier om kanonen inte var fantasier utan en realitet. Sen börjar kampen mot klockan och jakten på ledtrådarna som ska leda till mördaren. 

Som vanligt skriver Louise Penny spännande, intensivt och nära. Jag gillar hennes deckare och jag gillar kommissarie Gamache - så kan kan verkligen rekommendera boken. Det här är del 11 i serien.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar