lördag 20 mars 2021

Samlade verk

Samlade verk

Samlade verk

Lydia Sandgren

Albert Bonniers förlag

2020

690 sidor

Uppläsare: Ludvig Josephson 

Nästan 700 sidor eller 28 timmar och 35 minuter om du lyssnar. Det är ett gigantiskt verk det här. Jag var lite tveksam till att börja med - men sen var det svårt att sluta (lyssna, som jag gjorde). 

Den enda kritiken mot uppläsningen (som jag också sett på fler ställen) är att det är tråkigt att det inte pratas göteborgska när det på många ställen pratas om att det sägs på göteborgska. 

Boken handlar om Martin Berg som är förläggare. Hans bokförlag ska 25-årsjubilera. Hans bästa vän, den berömda konstnären Gustav Becker, ska hålla en retrospektiv utställning på Konstmuseet. Vi får följa Martin och Gustavs uppväxt, hur de träffas i tonåren och vad som händer. Hur Martin har författardrömmar och hur Gustav kämpar med sitt måleri. 

Sen möter vi även Rakel som är dotter till Martin och han hustru Cecilia. Cecilia som också var ett ben i de tre musketörerna  - Martin, Gustav och Cecilia. Men Cecilia är försvunnen sedan många år. Och det är väldigt oklart vad som hänt. 

Boken "lunkar på". Samtidigt som den är spännande och vardaglig. Det är ett bra språk och välskrivet. Och det är en spännande och intressant historia.

Jag kan verkligen rekommendera den här boken för läsning. 


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar