fredag 17 mars 2017

Huset vid sjön

Huset vid sjönHuset vid sjön
Kate Morton
Forum
2015
439 sidor

Vi får följa två parallella berättelser i den här boken.

Året är 1933 och Alice Edvane är 16 år med författardrömmar och en ungdomskärlek till trädgårdsarbetaren Ben som arbetar på deras stora gods i Cornwall. Så händer det som inte får hända - Theo, hennes älskade lillebror försvinner under midsommarfesten. Och inget blir sig likt igen.

2003 och Sadie Sparrow, kriminalare, är tvungen att ta ledigt efter att hon i hemlighet har talat med pressen i ett mycket besvärligt fall. Hon kan inte släppa det fallet - något är fel. Men hon måste ta semester och beger sig till Cornwall till sin morfar och tänker sig inte stanna där länge. Men så springer hon på huset vid sjön.

Sadie förstår att något har hänt på godset och börjar forska i den gamla olästa gåtan. Vad var det som hände? Och det är inte bara händelserna från 1933 som spökar. Även Sadies eget liv rymmer hemligheter som efter 15 år poppar upp. Och det olösta fallet som hon måste hålla sig ifrån - även det figurerar i bakgrunden.

Kate Morton lyckas hålla spänningen från första sidan till sista. Det är möjligen lite för många olika historier som vi får följa parallellt de rinner lite ut i sanden - men det funkar ändå helt klart.

Jag kan rekommendera boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar