lördag 18 februari 2017

Nomadplaneten

Nomadplaneten
Emanuel Blume
Typ förlag
2016
390 sidor

Det är 2100-talet och astrofysikern Jonathan Othiambo, som är svensk-kenyan, få veta att han med kort varsel ska ersätta en av besättningsmedlemmarna på forskningsexpeditionen ut i rymden. Expeditionen ska undersöka nomadplaneten Gilead som kommer att passera genom vårt solsystem.

Han ersätter en av besättningsmedlemmarna som har avslöjats som terrorist som ville förstöra uppdraget - ett uppdrag som också är ett tappert försök att försöka ena jorden som lider av konflikter, global uppvärmning och ekonomisk kris.

Besättningen kommer från olika världsdelar av jorden och har givetvis olika kompetenser för att klara uppdraget. Och det är en blandning av militärer och forskare i besättningen.

Expeditionen kommer till slut fram till planeten Gilead och efter lite inledande svårigheter börjar besättningen undersöka planeten.

 Men vad är det för en planet? Och vad har de olika besättningsmedlemmarna för uppdrag och intention med expeditionen? När expeditionen tappar kontakten med jorden ställs saker och ting på sin spets.

Det här är en Sci-Fi bok som är välskriven och spännande. Det är en så kallad "hård Sci-Fi" en genre som bygger på vetenskapligt och tekniska detaljer mer än påhitt och fantasier.

Jag brukar inte läsa den här typen av litteratur - men den här var mycket spännande och intressant. Boken är utgiven med hjälp av Kick-starter. 

Jag kan verkligen rekommendera boken för läsning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar