söndag 22 januari 2012

Bekännelser

Bekännelser
Nina Hagen
Verbum förlag
2011
300 sidor


Oj, oj, oj… detta var en resa utan dess like. Att läsa Nina Hagens bok är som att åka berg-och-dalbana utan säkerhetsbälte.
Nina Hagen tar oss med på sin religiösa resa från tidiga barnsår, genom sina erfarenheter av olika droger och sedan genom olika andliga rörelser och upplevelser.

Genom hela den här resan finns det en stark kärlek till Gud och Jesus. Som resulterade i att hon, efter nära tjugo år som anhängare till en guru som heter Babaji, 2009 döptes i den evangeliskt-reformerta kyrkan i Tyskland.

Nina Hagen är född och uppvuxen i Östtyskland. Hennes mamma, Eva-Maria Hagen, är en känd skådespelare och hennes styvpappa under större delen av hennes uppväxt var Wolf Biermann - vissångare och författare.

Nina Hagen är en känslomänniska. Hon är spontan, naiv och direkt och fullständigt ärlig. Och helt utan några som helst gränser känns det som.

För mig var detta verkligen en känslomässig resa. Det var som att lyssna till henne (jag har sett några intervjuer på You-Tube, samt att jag såg henne live på Bokmässan 2011) och det finns inget som stoppar henne.

Det här var en spännande bok att läsa. Den ger perspektiv och den känns fullständig ärlig, även om det är en berättelse om och av en mycket speciell människa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar