söndag 27 augusti 2017

Änglarna dansar i gryningen

Änglarna dansar i gryningen
Camilla Davidsson
Pocketförlaget
328 sidor
2016

Detta är tredje och sista delen i triologion om Emma och hennes sökande i livet. Sökandet efter ett bra jobb och en livspartner.

I förra boken hade Emma bott på Fårö, träffat den 20 år äldre Olle som hon hyrde ett hus av, men den relationen blev inget. Istället träffade Emma Alex som var från Stockholm. De inledde en relation och nu är sommaren slut.

Nu är Emma på väg tillbaka till Stockholm. Hon funderar på vilket jobb hon vill ha. Och hon är gravid. Det är Alex som är pappan och de startar ett liv tillsammans. Men det är på Alex premisser. Det är Alex som bestämmer. Och allt ska vara på Alex vis.

Så efter vissa händelser så åker Emma ner till Mallorca, till vännen Harriet och hennes hotell, bara för att få fundera över livet och vad hon ska göra. Hon hjälper till på hotellet, precis som hon hjälpte till med Harriets hotell på Fårö. 

Och så var det Olle. Olle som är trygg, snäll, trevlig. Men som är tjugo år äldre.

Det är, precis som de andra två delarna i den här serien, en innehållsrik bok, med mycket känslor, mycket händelser och många livsavgörande funderingar. En feelgood på ett sätt. En bok om att prioritera och försöka hitta rätt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar