onsdag 19 juli 2023

Med döden som gäst

Med döden som gäst

Med döden som gäst

Carin Hjulström

Säbyholms gröna fingrar

Forum bokförlag

2023

420 sidor

Carin Hjulström tar med oss till Säbyholm återigen. Vi får följa Siri på handelsträdgården Säbyholms gröna fingrar som hon äger tillsammans med Anton sin brorson. 

Siri har börjat repetera med sin gamla älskare och teaterregisören på teatern, en underbar pjäs som hon verkligen ser fram emot. Men hennes gamle älskare, som nu har lämnat den unga kvinnan som han fick barn med, tror att han och Siri kan bli tillsammans igen. Men Siri har ju Olle, den lokala polisen som hon är kär i. 

Den rika och nyinflyttade familjen bjuder byn på stor fest för att inviga sin lokal - som egentligen hembygdsföreningen hade trott sig få hyra. Nu blir det inte så, utan det ska bli ett stort eventföretag istället, som ska drivas av yngsta sonen i familjen. 

Men morgonen efter hittas han död på vägen. Och Olle och hans kollega kallas in för att se vad som har hänt. Är det en olyckshändelse eller ett mord?

Samtidigt har Anton och hans flickvän Cecilia åkt till Tanzania för att ta reda på vad som hänt med Antons föräldrar som försvann när han var fem år och de skulle försöka ta sig upp på Kilimanjaro. 

Som vanligt skriver Carin Hjulström lättläst och spännande. Det här är många historier i en och det är spännande att följa karaktärerna runt Säbyholms gröna fingrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar