onsdag 5 juli 2023

Hus av glas

Hus av glas
Hus av glas

Louise Penny

Modernista

2022

Louise Penny gör det igen. Skriver en fullständigt lysande bok om kriminalinspektör Armand Gamache i den lilla byn Three Pines i Kanada. Den lilla byn som inte finns på kartan, som utstrålar ett sådant lugn och en sådan stillhet. Och där det ändå händer en rad märkliga händelser och mord. 

Nu har Armand Gamache tagit över ansvaret för hela polisverksamheten. Och han inser att det är något som är ruttet, hela vägen. Kriget mot brottslingarna och framförallt mot drogerna är i princip förlorat. Men det går kanske att få ett hål i ballongen. 

Den här boken är skriven som en riktig rysare med scener som byter av. Dels från hösten under Halloween i Three Pines. Plötsligt dyker det upp en maskerad person som bara står på allmänningen och tittar. Ingen förstår vad det är - men så visar det sig att detta är ett "samvete" som har sitt ursprung i Spanien. När en person hittas mördad i kyrkan, iklädd "samvetets" kläder börjar en rad intriger som leder fram till den rättegång som hålls i juni. 

Boken växlar mellan rättegången där vi får en del av handlingen och tillbakablickar i vad som hände och vad som ligger bakom och den slutliga upplösningen. 

Jag kan verkligen rekommendera boken som jag tyckte var spännande!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar