söndag 27 mars 2016

Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt

Livet, motorcyklar och andra omöjliga projekt
Katarina Bivald
Forum
2015
345 sidor

Katarina Bivald har skrivit ytterligare en feelgood-roman (hon har även författat "Läsarna i Broken Wheel rekommenderar" som jag recenserade här>>).

Här får vi möta den 38-åriga Anette Grankvist, med dottern Emma som precis har flyttat hemifrån. Anette jobbar på Mat-Extra i den lilla staden Skogahammar, där också hennes vän Pia arbetar. Så mycket mer händer inte.

Nu när Emma har flyttat hemifrån så vet inte Anette vad hon ska göra med sitt liv. Hon försöker fylla dagarna. Hon har en gammal mamma som hon inte har så mycket kontakt med. Mamman bor numera på ett hem och hon har börjat bli mer och mer förvirrad.

Men så beslutar sig Anette för att börja ta motorcykellektioner. Där träffar hon den yngre med väldigt trevlige körläraren. Och sen blir hon ansvarig för att ordna Skogahammar-dagen.

Boken blandar, kärlek, svek, sorg, demens, död, cancer, engagemang, glädje, vänskap. Ja, precis allting. Gilmore girls (en TV-serie) hänvisas till flera gånger i boken, och redan innan det så tänkte jag på serien.

Vill man ha någon lättläst, feelgood så kan jag verkligen rekommendera den här boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar