tisdag 3 augusti 2010

Hypnotisören


Hypnotisören
Lars Kepler
Albert Bonniers förlag

572 sidor

Detta är första boken av en serie som är planerad skall komma ut om polisen Joona Linna.

Det är en enormt spännande thriller som för oss runt i komplicerade sammanhang och upplösningar.
Det hela startar med att en läkare, Erik Maria Bark, kallas till sjukhuset för att hjälpa till att söka efter eventuella överlevare efter en bestialisk slakt på en hel familj. Han ombeds hypnotisera den överlevande sonen så att de kan få hjälp att leta efter den syster som inte funnits i huset när morden begåtts.
Det är tio år sedan Erik Maria Bark hypnotiserade senast och varför han slutade med den behandlingsmetoden får vi veta så småningom i boken.

Det är en oerhört spännande och välskriven bok. Vi får följa polisen Joona Linna som är den kriminalkommisarie som ser till att han får den här utredningen. Jonna som känns som en Harry Hole, men utan alla problem som poliser brukar ha. Inga komplicerade förhållanden, inga missbruksproblem - bara kompetent och duktig polis som ser till att få sin vilja igenom. Ibland känns det lite som Karin Alvtegen, med förvecklingar, missförstånd och outtalade förhoppningar eller misstankar. Men inte alls på det gastkramande sättet som jag upplevt i Alvtegens böcker.

Jag ser fram emot nästa del av den här serien. Jag läser den gärna!

Lars Keppler är en synonym för ett författarpar, Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndori.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar