lördag 27 juli 2024

Gasten

Gasten

Elinor Kapp

Bokfabriken

2024

Del 5 Mord i Skärgården

Elinor Kapp fortsätter sin berättelse om polisen Eddie Öhlund och hans stereotypa kollegor hos polisen i Stenungsund. Eddie som nu har sambo Stella och två små barn, ett par tvillingar. Stella har sin syster i Skärhamn, där familjen bor. Systern äger hotellet och Stella arbetar lite för henne, trots att hon också är hemma med barnen. Systern har cancer. 

Den här boken tar sin början på Sundsby säteri där ett mord upptäcks. En person är upphängd som en fågelskrämma ute i trädgårdslandet. Och jakten på mördaren börjar. Samtidigt får Eddie själv personliga hot, mot sig och sin familj. Och hans äldsta dotter verkar umgås med en person som figurerar i utredningen. 

Som vanligt är det roligt att läsa om Tjörn, om Skärhamn och omgivningarna. Men det är också väldigt mycket synpunkter på parkeringsplatserna på Stenungsunds torg och på bilköerna över Tjörnbroarna och Epa-traktorerna. Ja, det är bra med lokala nerslag - men kanske är inte en deckare bästa sättet att idka påverkan för att ändra p-platserna storlek på torget? 

Boken är lättläst, ganska spännande och har definitivt en cliff-hanger som vittnar om att det kommer en uppföljning. 

Vill du ha en lättläst semesterdeckare i skärgårdsmiljö så kan du läsa den här.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar